dimarts, 5 d’abril del 2016

Opcions professionals

200 estudiants de 3r d’ESO dels centres educatius de secundària de Vic assisteixen a la 9a edició de la Matinal “I després què... cap on vaig?”

Avui dilluns 4 d’abril de 2016, 200 estudiants de 3r d’ESO de diferents centres de secundària de la ciutat de Vic, han assistit a la Matinal “I després què... cap on vaig?” que enguany arriba a la seva 9a edició.
Aquesta jornada ja consolidada entre els centres educatius, té per finalitat facilitar eines per a la reflexió dels joves estudiants en relació al seu futur immediat, així com de transmetre la importància d’obtenir el Graduat en Educació Secundària Obligatòria.
Amb aquest objectiu, es proposa una acte en què els alumnes de 3r tenen l’oportunitat de conèixer la trajectòria formativa d’alguns joves que expliquen la seva experiència en les diferents etapes dins el sistema educatiu, així visualitzar la situació actual al mercat de treball.
(...)
Tot seguit, i a través d’una entrevista als joves estudiants, els assistents han pogut conèixer la vivència de nois i noies que actualment estan cursant estudis superiors: cicles formatius de grau mitjà, cicles formatius de grau superior, Batxillerat i, per acabar, l’experiència dins l’àmbit universitari.
La matinal ha continuat amb la intervenció per part de la Mireia Triquell que, en representació del Servei Local d’ocupació, ha estat l’encarregada d’exposar quines són les demandes i exigències actuals del mercat de treball, així com el pes que actualment té la formació per a l’accés a l’ocupació.
Aquesta jornada ha estat una oportunitat per posar en valor la importància de l’etapa formativa en què es troben els alumnes de 3r d’ESO, essent aquest un moment clau en què, malgrat l’accés al mercat de treball es veu com una transició llunyana, la seva actitud i els resultats acadèmics poden marcar el seu futur laboral i professional.
(...)
La matinal ha acabat amb la visualització del vídeo Entrejoves: com preparar-se per una entrevista de feina elaborat per la Diputació de Barcelona en què, a tall de resum, s’ha fet èmfasi en l’actitud dels joves davant un moment clau com pot ser la primera entrevista de feina, fet que alhora posa en valor l’actitud davant la seva etapa formativa.

EntreJoves: com preparar-se per a una entrevista de feina